Dr. Rok Čeferin

Dr. Rok Čeferin je diplomiral na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani leta 1989. Istega leta se je zaposlil kot odvetniški pripravnik v odvetniški pisarni dr. Petra Čeferina v Grosupljem. Po končanem pripravništvu, ko je postal odvetnik, je skupaj z očetom in bratom ustanovil Odvetniško družbo Čeferin, kjer je kot odvetnik zaposlen še danes.

Leta 2012 je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani uspešno obranil doktorsko disertacijo z naslovom »Meje svobode tiska v sodni praksi Ustavnega sodišča Republike Slovenije in Evropskega sodišča za človekove pravice«, s čimer je pridobil naziv doktorja pravnih znanosti.

Dr. Rok Čeferin kot docent za področje civilnega prava predava študentom novinarstva na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Dr. Rok Čeferin je avtor znanstvene monografije Meje svobode tiska in številnih člankov s področja civilnega prava ter prava človekovih pravic, objavljenih v strokovni literaturi.

Odvetniška zbornica Slovenije je dr. Roku Čeferinu podelila naziv specialista za civilno in medijsko pravo.

Dr. Rok Čeferin je bil dne 18. 6. 2019 izvoljen za sodnika na Ustavnem sodišču Republike Slovenije. Za čas opravljanja te funkcije mu v skladu z določbami Zakona o odvetništvu opravljanje odvetniškega poklica miruje.

Dr. Rok Čeferin

T | +386 (0)1 786 4640
E | info@ceferin.si
Kontaktirajte me
Scroll to Top